“Yeni Dünyada Siyasal İletişim Yönetimi” eğitim programı 14 Nisan 2018’de başlıyor.

Siyasal iletişimin akademik ve pratik alanının önemli isimlerinden oluşan eğitim kadrosuyla gerçekleştirilecek olan program, “Bilgi yoksa zafer rastlantılara kalır, sadece iyi bilgiyle rastlantıları yönetebilirsiniz” sloganıyla özetleniyor.

Program, siyaset dünyasında bilgi temelli hareket etmek isteyenlere yönelik olarak planlandı. Yeni dünya düzeninin gerektirdiği “politika”, “medya”, “seçmen” kavramlarına dair güncel bilgilerin paylaşılacağı program, 33 saatlik bir eğitimi içeriyor.

-SEÇİM KAZANMAK İÇİN İLETİŞİMİ İYİ YÖNETMEK ŞART

Doç. Dr. Melike Aktaş programla ilgili olarak “Siyasetin merkezi Ankara olduğuna ve siyasal iletişimin önemli isimleri de Ankara’da bulunduğuna göre böyle bir program açmak merkezimiz için kaçınılmaz olmuştu” diyor. Kendisi de iletişim yönetimi alanının  önemli isimlerinden biri olan Doç. Dr. Aktaş, “2019’a giderken önümüzde yerel ve genel seçimler olmak üzere doğru yoğun iletişim çalışmaları gerektiren bir süreç var. Bu süreci bilgi temelli yöneterek sonucu rastlantılara bırakmak istemeyen herkesi bu programa bekliyoruz” diyerek sözlerine şöyle devam etti: “Hep aynı yolları deneyerek yeni sonuçlara ulaşmak mümkün olmadığına göre, yeni dünyanın gereklerine uygun, yeni bilgi ihtiyacı duyanlar için deneyimli ve sağlam bir ekiple bu programı hazırladık.”

-BİZ SEÇİMİ YÖNETEMEZSEK SEÇİM BİZİ TÜKETİR

Programda, “Yeni Zamanlar ve Yeni Seçmen”, “Siyaset ve Medya İlişkileri Realitesi”, “Yerel Siyasetten Yerel Medyaya”, “Seçim Kampanyaları Örnek Olay: 2016’da Trump’a Kazandıran, Clinton’a Kaybettiren Ayrıntılar”, “Sosyal Medya: Yangın mı Çıkarır, Yemek mi Pişirir?”, “Kamuoyu Araştırmaları: Rakamlar Bize Ne söyler?”, “Metin Olarak Siyasal Konuşma”, “Konu Yönetimi: Biz Konuyu Yönetemezsek Konu Bizi Tüketir”, “Siyasette Yeni Halkla İlişkiler” gibi dersler bulunuyor.

Başvuruları devam etmekte olan program, 14 Nisan 2018’de başlayacak ve Ankara Üniversitesi Tandoğan yerleşkesinde gerçekleştirilecek.

Ayrıntılı bilgiye Ankara Üniversitesi İletişim Araştırmaları ve Uygulama Merkezi’nin www.ilaum.ankara.edu.tr  adresinden, 0312 212 60 40/ 3231 no’lu telefondan ya da Ankara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’inden 0312 381 67 26 no’lu telefondan ulaşılabilir.